top of page

Accommodatie & transport

Per vliegtuig van Amsterdam naar Vancouver en dan met een binnenlandse vlucht van 1,5 uur naar Smithers in een Dash-800 propellor vliegtuig.
Daar regel ik een 4x4 pick-up truck met open back die groot genoeg is voor 4 personen.
In Smithers overnachten in één van de motels en dan de volgende ochtend vroeg inkopen doen en daarna naar het Kispiox Steelhead Camp
.

Het Kispiox Steelhead Camp ligt op loopafstand van de Kispiox en beschikt over een aantal 6-, 4- en 2-persoons blokhutten.  De grotere blokhutten hebben een eigen kelder, keuken met kookgelegenheid, toilet en douche en 3 of 2 slaapkamers. De kleine 2-persoons hutjes een kookgelegenheid en 2 bedden. Toilet en doucheruimte is daarvoor aanwezig in een aparte latrine.
 

De Kispiox is een redelijk makkelijke rivier om te raften op 1 plek na. De mijd ik liever.
De Kispiox is een rivier waar grote en zware steelhead op trekt en waar er een serieuze kans is op een 25-ponder! Helaas is de Kispiox ook wat gevoelig voor langdurige regenval of veel smeltwater, met als gevolg hoog en gekleurd water waardoor het vissen soms moeilijker kan worden.

Door het gebruik van de pontoons kan ik op plekken komen die anders nooit bereikbaar zouden zijn. Het aantal plaatsen waar de rivier vanaf de kant goed bereikbaar is, is beperkt en bij iedereen bekend. Dankzij de pontoons heb ik dan de plekken voor het uitkiezen en hoef die dan niet te delen met andere vissers.

Na een week ruilen we de Kispiox voor de Morice. Daarvoor gaan we naar een motel in Houston. Op 50 meter afstand van dat motel is een plek waar we kunnen ontbijten en een Seven-Eleven waar een lunchpakket gekocht kan worden. Het is een eenvoudig motel met goede bedden en een badkamer met douche en toilet.

Vanuit Houston is de Morice goed bereikbaar en ook de Bulkley is nog dichtbij.
Ook hier gebruik ik natuurlijk  het liefst de pontoons weer om zo meer rivier te kunnen bevissen dan normaliter vanaf de weg te bereiken.

Dat soort plekken is ook daar bij iedereen bekend en soms relatief gezien ook best druk.

Ik heb in British Columbia temperaturen meegemaakt van meer dan 30 graden, maar ook vorst en sneeuw.  De periode wanneer ik daar het liefst ben ligt tussen half september en half oktober. Meestal lijkt de herfst daar op die in Nederland en is goede warmte- en regenkleding een must.
En wanneer het erg koud is kan langs de rivier altijd een veilig vuur gemaakt worden waarbij we ons kunnen opwarmen
.

bottom of page